Не толку омилен хороскопски знак: Тие се иритирачки, преосетливи и плачливи

21 јуни, 2020
гфтдр

РАКОВИТЕ честопати мислат дека тие се единствениот хороскопски знак со силни емоции, пишува Дани Ларкин во својата колумна. Членовите на овој хороскопски знак честопати се ставаат во центарот на вниманието секогаш кога се наоѓаат во „криза“, што е константно.

Честопати ќе чуете како зборува ракот за чувство на напуштеност, иако поминаа три месеци од врската за која зборува. Таа не обрнува внимание на другите дури и ако лицето со кое разговара се разделило вчера со своето момче.

Секој што бил во врска со Рак, ќе ви потврди дека се расположени и многу чувствителни. Ако некој им фрли несакана забелешка, тие ќе се чувствуваат повредени и ќе размислуваат за тоа цел ден. Кога ќе забележат дека нивниот партнер не е во расположение, тие можат да ја доведат ситуацијата до апсурд, мислејќи дека токму тие се причината за тоа.

Тајната на среќната врска со Ракот е да го убедите дека верувате во него сто проценти, дека тој е прекрасен, талентиран и е успешен. Тој веднаш ќе се расположи и ќе стане сентиментален и сладок, но барем повеќе нема да плаче.

Во приватниот живот и на работа, Раковите имаат проблеми со критиката. Тие премногу сериозно ја сфаќаат критиката и ја сметаат за знак дека луѓето го мразат тоа. За нив е можно да ја изгубат контролата и да напаѓаат други без никакви сопирачки. Тие напаѓаат други, но не можат сами да го издржат нападот, па се прашуваат зошто нивните партнери ги оставаат или нивните колеги ги избегнуваат.

Меѓу најпознатите Ракови е принцезата Дајана. Целиот свет знае дека принцот Чарлс за време на нивниот брак одржувал врска со Камила Паркер Боулс. Соочен со обвинувања за прељуба, Чарлс, наводно, рекол: „Одбивам да бидам единствениот принц од Велс кој немаше љубовница“.

Бидејќи во хороскоп беше Рак, Дајана не можеше да ја надмине прељубата, и се одмазди на Чарлс и кралското семејство така што им кажуваше на новинарите дека е третирана ужасно.