Невина на 46-годишна возраст: Копнее по физичка НЕЖНОСТ, но истовремено е згрозена од сето тоа

3 октомври, 2020
zbunjena-devojka-1536x1024

Целиот живот ја крие оваа тајна од сите

Многу е незгодно кога со години криете голема тајна од сите, затоа што се срамите да зборувате за тоа пред луѓето.

46-годишна анонимна жена со себе носи толкав товар, бидејќи досега не признала никому дека сè уште е невина.

Сепак, таа реши да ја сподели својата приказна со интернет-заедницата.

„Бев на неколку состаноци, но секогаш ми беше непријатно и сите се одржаа пред повеќе од 20 години. Оттогаш никој не ме ни повика на состанок, а мојот страв со текот на времето се зголеми“, ја започнува својата исповед оваа жена.

Таа вели дека секогаш кога нејзините пријатели споменуваат секс и слични теми, таа се преправа дека е информирана и дека целосно разбира, сето тоа во надеж дека нема да се забележи дека нема своја ситуација за да раскаже.

Признава дека побарала помош од терапевт пред 15 години, но дека тоа само уште повеќе ја уништило нејзината самодоверба, бидејќи тој експерт и рекол дека е детинеста и дека нема помош за неа.

„Оттогаш, премногу се срамам да признаам некому дека сè уште сум невина. Како некој би сакал да биде со жена која никогаш не била со маж во животот? „Не сум привлечна и мажите никогаш не биле заинтересирани за мене, а со возраста ситуацијата се влошува“, вели таа.

Сепак, оваа жена признава дека постои и друг проблем, што веројатно влијаело да остане невина.

„Копнеам по физичка нежност, но во исто време ја мразам. Отсекогаш мразев да ме допираат и идејата да бакнам некого ми беше секогаш непријатна. „Некои мажи се навистина привлечни и секси и сум била заљубена неколку пати, но не сум направила ништо во врска со тоа“, рече таа.

Таа исто така вели дека не ја исклучува можноста да е асексуална.

„Мислата за секс е страшна и вознемирувачка за мене. Можеби сум асексуална или имам фобија, но никогаш не сум имала можност да дознаам и одамна ја изгубив надежта дека некогаш ќе успеам да дознаам “, ја заклучува својата исповед.