Никогаш не треба да му ги кажувате овие работи на вашиот партнер за време на СЕКСОТ – секогаш го расипуваат расположението!

21 септември, 2020
секс наслов

Додека мажите најмногу мразат прашања во врска со нивните вештини, жените се вознемирени кога партнерот ги повикува со погрешно име.

Кога станува збор за секс и романса, има многу работи што можете да му ги кажете на партнерот и веднаш да го убиете расположението. Истражувањето спроведено на 2.000 Британци откри кои се најлошите фрази што може да му ги кажете на партнерот за време на сексот. Резултатите беа поделени на две списоци, седум работи што не треба да им ги кажувате на жените и седум работи што не треба да им ги кажувате на мажите. Фразите се наведени по редослед, а број еден е најлошата работа што луѓето мислат дека би можеле да ја кажат за време на сексот.

Работи што не треба да им ги кажувате на жените за време на сексот:

1. Погрешно име

2. ‘Ме потсетуваш на мајка ми

3. „Морам да одам во тоалет“

4. „Дали заврши?“

5. „Колку е часот?“

6. „Дали е тоа сè?“

7. „Како се викаше?“

Работи што не треба да им ги кажувате на мажите за време на сексот:

1. „Дали си готов?“

2. „Дали е тоа сè?“

3. „Морам да одам во тоалет“

4. „Колку е часот?“

5.  Погрешно име

6. „Ме потсетуваш на татко ми“

7. „Како се викаш?“

Експертот за секс, задоволство и интимност Сара Роуз Брајт објасни зошто да кажете погрешно име за време на сексот е најлошото нешто што можете да го направите на женскиот партнер. – Кога сте во интимна врска со некого, вие сте најранливи и кога вашиот партнер ве повикува со туѓо име, особено ако е име на поранешна девојка, тоа е како навреда или покажува дека вниманието на вашиот партнер е насочено кон друга личност – рече таа.

Слично на тоа, соматската сексуална едукаторка Беки Прајс откри зошто мажите навистина мразат кога ќе ги прашаат за нивната изведба за време на сексот.

– Фрази од типот „Дали си веќе готов?“ Кажувате дека ви е здодевно и дека сакате само да заврши сексот, правејќи притисок врз мажот што побрзо да достигне оргазам. Додека изразот „Дали е тоа сè?“ Укажува на разочарување и дека сексот не бил доволно добар или долг – открила таа.