Ново сознание го разбранува Светот: Научниците го разбија најголемиот мит за Ковид-19 во кој сите верувавме!

16 октомври, 2020
219127_shutterstock-1676631628_ls

Уште едно тврдење падна во вода по најновото истражување на научниците

Верувањето дека корона вирусот повеќе влијае на мажите и предизвикува смрт во повеќето случаи е вкоренето уште од почетокот на пандемијата на ковид-19.

Сепак, експертите сега тврдат дека тоа не е точно.

Тие спроведе студија која вклучуваше податоци од Европа, Австралија и Нов Зеланд и откри дека и мажите и жените умираат од овој вирус во приближен број, па затоа тврдењето во кое сите верувавме паѓа во вода.

„Не постои основан факт дека мажите се погодени повеќе од короната“, велат научниците.

Во април, Кралскиот колеџ во Лондон објави дека жените имаат помал ризик да умрат од корона вирусот, доколку се заразат, додека друго британско истражување покажа дека жените имаат 59% помали шанси да умрат од корона вирус отколку мажите.

Сега е спроведена нова студија на Кралскиот колеџ, според која бројките не ги поддржуваат претходните тврдења.

Во оваа пандемија нема резервни делови, затоа е потребно да се почитуваат сите мерки и да се води грижа за хигиената и да се зајакне имунитетот.