Оптимистите спијат подобро?

25 април, 2020
bdf07d957f512b0b7fd80662b527f860419711dd_bfc1c136c3d43e14fddcfac7ec31b8aa502c99aa_articlemain

Научниците од американскиот универзитет во Илиноис дојдоа до интересен заклучок …
Оптимистите спијат добро и долго – Научниците од Универзитетот во Илиноис дојдоа со анализа на ставовите, навиките и спиењето на 3.500 испитаници. Најоптимистичните од нив имаа подлабок и помирен ноќен сон и беа значително помалку поспани во текот на денот отколку испитаниците повеќе склони кон песимизам.