Ослободете се од грижи, стрес, лутина, исчистете го умот! Овој Јапонски метод делува веќе за 5 минути, а така е едноставен

7 мај, 2020
Naslovna

Иако одредена количина стрес во нашите животи е нормална, па дури и неопходна, прекумерниот стрес може да се меша во нормалните дневни активности, да го намали квалитетот на животот и да го наруши здравјето, пишува Bright Side.

Постојат различни методи за намалување на стресот, од кои некои се краткорочни, некои долгорочни, за некои е потребно повеќе труд и време. Ние ви нудиме одличен јапонски метод кој работи за само пет минути, кој се сведува на масажа или ракување.

Секој прст е носител на раката и претставник на различни емоции:

Палец – Помага во борбата против емоциите како што се грижи и вознемиреност

Втор прст –  помага во борбата против стравот

Среден прст –  помага во контролата на гневот

Четврт прст – помага во борбата против депресијата

Најмалиот петти прст – зголемува оптимизам и доверба


За да се практикува техниката, важно е да се разбере дека секој од прстите на нашата рака претставува различно чувство или став.

Како работи?

 За да ја балансирате животната енергија во телото, земете го прстот со спротивната рака, завиткувајќи ги сите прсти и палецот околу неа. Држете го секој прст една до две минути. Знаете дека работи кога чувствувате пулс. За да го смирите умот, притиснете лесно со палецот од спротивната рака на дланката и држете најмалку една минута. Вежбајте ја оваа техника секој ден за да останете смирени и да ја вратите вашата рамнотежа.