Оваа фирзура ве прави барем 10 години постара – 3 стилски грешки на косата кои ве прават постари

17 мај, 2020
коса 1

Косата игра голема улога кога е изгледот во прашање. Со права фризура може да „избришете“ неколку години и да изгледате помладо.

Сепак барем една од три жени ја прави оваа ггрешка а не се ни свевни колку тоа негативно влијае на нивниот изглед. Поради тоа трудете се да ги избегнувате овие работи при правењето фризура:

Патецот на средина секогаш е голема грешка бидејќи тоа додава неколку години плус. Многу подобра опција е да направите патец од едната страна, а со тоа на вашето лице ќе дојдат до израз вашите најубави црти. Освен тоа ваквото стилизирање е поженстввено и разиграно.

Рамна коса е добар избор за девојките кои имаат 20-тина години. Меѓутоа кај зрелите жени овој стил треба да се избегнува. Наместо права коса одлучетес е за локни кои ќе и дадат волумент на вашата коса.

Ако сакате да ја „врзувате“ косата во пунџа или во репце тогаш водете сметка косата да не ви биде премногу залепена на самото теме бидејќи сите црти на вашето лице ќе бидат во прв план. Ако веќе се одлучите за коса во реп тогаш одберете фризура како оваа: