Оваа крвна група најдобро го толерира стресот!

12 јуни, 2020
krvna grupa foto shutterstock 01_1000x0

Многу е важно да знаете која е вашата крвна група, затоа што тоа може да ви каже многу за вашите тенденции кон одредена болест, но и за тоа како да се справите со стресот и како да се ослободите од него.

Научно е докажано дека луѓето со крвна група А го толерираат стресот најлошо. Тоа е затоа што тие имаат повисоко ниво на кортизол во крвта, хормон одговорен за чувство на стрес, што значи дека тие се поподложни на стрес отколку луѓе од други крвни групи.

Физичката активност е одличен начин за ублажување на стресот, а на лицата кои имаат крвна група А им се препорачува смирувачки физички активности како што се таи и јога, кои го намалуваат нивото на кортизол.

Луѓето со крвна група О, според истражувањето, најдобро толерираат стресни ситуации, но исто така им е потребна помош за да го извлечат хормонот кортизол од своето тело. За ова најдобро ќе им помогнат енергичните вежби кои брзо ќе го отстранат чувството на стрес.

Луѓето со крвна група Б претпочитаат јога и други поблаги форми на вежбање, додека лицата со крвна група АБ работат најдобро кога нивната дневна рутина е балансирана, без прекумерни осцилации на чувства на стрес.