Пет причини зошто мажите со големи носеви се најдобри сопрузи

21 мај, 2020
Naslovna

Колку пати сте сретнале еден дечко, ви се допаднаl, тој беше смешен и интересен, но дали ви пречи тоа што има голем нос? Па, не треба повеќе да се грижите, затоа што сопругите на мажите вака се посреќни

Големиот нос се сметаше за украс на човечко лице во многу култури и беше многу ценет. Од античкиот Египет до Европа од 19 век, се верувало дека мажите со поголеми носеви имаат бројни предности во однос на помалку надарените членови на посилниот пол.

Во минатото, се сметаше за индикатор за интелигенција и благородност, а неодамнешните истражувања покажаа дека штити од многу болести. Дури и Леонардо да Винчи веруваше дека носот го определува карактерот на целото лице во неговите слики. Ова се некои од причините зошто треба да се забавувате со момци кои имаат големи носеви.

Имаат поголеми мускули

Според некои истражувања, мажите имаат поголем нос од жените, затоа што им треба повеќе кислород за одржување на телесните мускули. Дечки, земете го целиот кислород во светот, ако тоа ќе ги зголеми вашите бицепс или ќе создадете плочkи на вашeто тело.

Тие се помудри и помоќни

Што заедничко имаат Адријан Броди, Марлон Брандо и Бредли Купер? Според египетските свештеници, луѓето со големи носеви се сметале за исклучително интелигентни. Меѓу античките Грци и подоцна Римјаните, овој нос значеше моќ и сила.

Тие имаат повеќе пари

Според кинескиот начин на читање на лицето, познат и како физиономија, лице со голем нос има повеќе среќа со пари. Мажите со нос како овој може да очекуваат зголемување на богатството со возраста. Ова не е само прашање на физиономија, која ги поврзува големите носеви со дебел паричник. Експертите во Велика Британија ги истражувале карактеристиките на најуспешните луѓе и дошле до идеален модел на лице наменето за деловен успех: Овие се мажи со римски нос, широко поставени очи и широки ноздри.

Тие имаат луда желба за секс

Иако нема докази дека луѓето со голем нос, исто така, имаат голем сексуален орган, овој вид на нос е поврзан со машкост, живо либидо и зголемено ниво на тестостерон.

Нема да ви ја пренесе болеста

Се покажа дека голем нос штити од бактерии, алергии и инфекции. Според студијата спроведена на Универзитетот во Ајова, носевите вдишуваат седум проценти помалку загадување од оние со помал нос.