Пет совети за запознавање и љубовни состаноци за време на Корона!

12 септември, 2020
љубов насловна

„Ова е одлично време да се користат апликации и виртуелни состаноци“, рече Ема Вернон, медијатор за парови. За синглови кои се надеваат дека ќе најдат партнер пред вториот бран на корона вирусот, Вернон предлага нетрадиционални начини на поврзување, на пример, во коментарите на ТикТок.

Вернон даде неколку совети кои можат да ви помогнат да го изберете вистинскиот партнер.

1. Дискутирајте за толеранцијата на ризик од Ковид

„Треба да го знаете вашиот статус за Ковид и статусот на личноста со која се дружите“, рече Вернон, кој ве советува да бидете искрени со потенцијалниот партнер.

Вернон исто така додава дека е во ред да заминете доколку другата личност не ги почитува вашите граници што претходно сте ги поставиле. Ќе забележите колку другата личност се придржува до границите во ситуации кога ќе се обиде да ве бакне, а претходно сте се согласиле дека ќе се придржувате на физичко растојание од два метра.

2. Напишете работи за кои не сакате да преговарате

„Ако знаете што сакате, полесно ќе забележите некој што не е во тие рамки“, рече Вернон. Додека ги охрабруваше слободните да останат со отворен ум, таа рече дека создавањето список на идеални одлики што ги барате кај друга личност помага во стеснување на изборот.

3. Обрнете внимание на лошите „датуми“

Наместо да мислите на неуспешните состаноци како губење време, Вернон ве советува да запомните и да разберете како ги гледате луѓе кои не се за вас.

„Погледнете го како искуство за учење што ќе ви помогне да ја пронајдете вистинската личност“, беше цитирана Вернон

„Можеби ќе се запрашате: Зошто сакав да одам на третата или четвртата средба со таа личност, но не и на петтата или шестата? Одговорот на ова прашање може да ви помогне да избегнете луѓе кои не се за вас во иднина.

4. Користете го правилото 9-3-1

Вернон советува синглови да ги искористат последните недели на топло време користејќи го правилото „9-3-1“.

“Организирајте девет виртуелни датуми или телефонски повик, што и да е поудобно. Обидете се да одите на друг состанок со тројца од тие девет лица, одржувајќи физичка дистанца”, вели Вернон, истакнувајќи дека на крајот ќе биде полесно да се избере еден, личност која ќе биде за тебе.

5. Бидете директни во описот на апликациите за ,,состанок”

„Ако сакате да бидете во врска оваа есен или зима, мора тоа да биде добро познато“, рече Вернон, но додаде дека треба да се избегнуваат „интензивни упади“.

„Не кажувај:, Барам моногамен, сериозен партнер“, истакна Вернон, предлагајќи некои позначајни и нежни фрази. На пример, можете да наведете дека барате некој да ви позајми тренерка додека гледате филм.