По 10 години врска, ja остави пред олтарот: Ќе се шокирате кога ќе слушнете зошто го стори тоа!

5 октомври, 2020
229973_shutterstock-543024214_ls

Го чекала 3 часа пред олтарот, но тој не се појавил

Медицинската сестра Саша Аристид (29) ѝ беше скршено срцето кога нејзиниот партнер Кевин (30), со кого беше во врска 10 години, одлучи да не дојде на нивната венчавка на која беа собрани 125 гости. Според неа, оваа жена доживеала најголемо понижување во нејзиниот живот. Таа го чекаше, а тој ѝ велеше дека пристигнува во секој момент. Сепак, тој дури и не се појави тој ден.

По три часа чекање, Саша сфатила дека потрошила 10 години на погрешен човек.

“Немав идеја дека тој не планира да се појави, дека сака да побегне. Разговаравме претходната вечер и тој ми рече:” Те сакам, едвај чекам да се венчаме. Разговаравме цел ден пред свадбата. Кога сфатив дека го нема, во тој момент не чувствував ништо. Останав во шок, како во транс “, вели таа.

Кевин ја запроси уште во декември 2017 година и оттогаш планираат венчавка. Гледајќи наназад, вели дека немало индиции дека Кевин може да се откаже.

Сепак, на самиот ден на венчавката почнаа да се случуваат чудни работи. Ја повикале од цвеќарницата и ѝ рекле дека не смеат да влезат во ресторанот за да стават цвеќе, бидејќи не е закажана прослава.

„Потоа му се јавив на Кевин и тој ми рече дека доцни.

“Не бев загрижена затоа што церемонијата започнуваше дури во 17 часот и мислев дека е недоразбирање. Но, во 13.30 часот, една од деверушите ѝ рече дека нејзиниот брат се јавил во ресторанот каде требаше да се одржи венчавката и му беше кажано дека ништо не е закажано за денес и дека тие не добиле никаква исплата.

„Во тој момент ми се огласи аларм“, вели Саша, која тогаш се подготвуваше заедно со нејзините шест деверуши во хотелска соба. Гостите започнаа да пристигнуваат, но беа спречени да влезат во ресторанот.

“Повторно му се јавив на Кевин, а тој ми велеше дека сè е во ред и пристигнува во секој момент. До последен момент, тој велеше дека доаѓа, дека е на пат … а тој всушност лажеше. Го планираше ова, ги зеде парите кои ги собравме и исчезна. Го доживеав најголемото понижување во мојот живот “, вели Саша.

„Една недела подоцна, тој имаше доволно смелост да дојде кај мене“. Тој се правдаше со зборовите дека сака да се ожени со неа, но дека едноставно не пристигнал. „Не беше намерно, тоа се случи“, ѝ рече тој.

“Не можам да верувам дека ме изневерил некој на кој му верувам најмногу. Како можеше да се прави дека ме сака 10 години, само за да ги земе парите?”

За Саша, сепак, не се покажа сè толку лошо. Таа објави книга за своето искуство „Поминаа 10 години за 10 минути: Критички знаци дека ќе останете сами пред олтарот“ и заработи многу пари.

На новинарското прашање за коментар, Кевин рече дека неговите причини се лични, дека после тоа се обидел да се смири со Саша, но дека таа не го сака тоа.