Подбрадокот се создава преку ноќ! Овој трик ќе ви помогне да изгледате ПОМЛАДО!

15 септември, 2020
подбрадок наслов

Се  појави на фотографиите и не можеме да се помириме дека перницата под брадата станува се поголема и дека сите околу нас ја приметуваат.

Подбрадокот е наследен, но се формира и поради физичка неактивност, како и прекумерна тежина, дури и кога тој вишок траел кратко. Последицата е иста – перница под брадата.

Ова не е нешто за што треба да се грижите. Имено, создавањето на брадата е резултат на природни појави како што се стареење, тежина, но и генетика. Но, решението е во многу едноставни вежби, а резултатот ќе се забележи по првиот ден.

Една таква вежба е испраќање бакнежи во висина. Сè што треба да направите е да ја навалите главата назад и да испратите бакнежи нагоре. Второто е да го држите јазикот напред. Покрај тоа, одлична вежба е да се изговараат буквите Х и О со најизразени движења на усните и вилицата.

Направете го тоа дома пред огледало 5 минути на ден и ќе почувствувате затегнување во пределот на вратот по првиот ден од вежбањето. Овие вежби ќе го зајакнат критичниот мускул под вилицата и подбрадокот ќе биде видливо намален.