Полниот и млад месец кажуваат дека е време за гладување! Еве распоред кога треба да почнете диета!

25 мај, 2020
polna

Без оглед дали летото ќе го поминеме на плажа или на домашна тераса, за да ја регулираме телесната тежина, покрај модерните диети, може да ви помогне и стара, тестирана. Исхраната на Месечината подразбира одредена диета диктирана од движењето и положбата на Месечината.Со малку дисциплина и минимална жртва, ќе му помогнете на вашето тело да ја врати својата природна рамнотежа и да го олесни метаболизмот да исфрла вишок течност, вклучително и токсини од себе без премногу проблеми.Исхраната вклучува целосен 24-часовен пост во моментот кога Месечината поминува од фаза во фаза, што започнува во првиот час по транзицијата. Ова значи дека, во одреден час кога Месечината започнува нова фаза, започнувате со диета и ја одржувате следните 24 часа. За тоа време, дозволен е максимален внес на вода (од два до четири литри и повеќе), и само исклучително лимонада и чаеви, но без шеќер. На овој начин, можно е да се изгубат до три килограми телесна тежина.Оваа диета не е тешко да се следи, бидејќи во текот на лунарните месеци, метаболизмот се менува и потребата од внес на храна е помала.Се разбира, луѓето кои имаат здравствени проблеми треба внимателно да ја применат оваа диета сè додека не го запознаат своето тело и да ја пронајдат вистинската мерка за тоа како можат да ја издржат оваа диета.

Кога Месечината е во опаѓање, течностите не се акумулираат во организмот како кога расте, така да можете да си дозволите да се занесете во храната што ви се допаѓа.

Полна и млада месечина – искористете ги овие и откажете се од храна и пијалоци (освен вода) 24 часа и на тој начин исчистете го телото од сите преостанати токсини и масти што сте ги акумулирале за време на фазите!

Не само диета, кога месечината изгрева, започнете сè што сакате да успеете!

Сето ова се однесува и на однесувањето. Месечината не влијае само на течностите во организмот, туку и на сите дневни настани што се предизвикани од промените во расположението и општата атмосфера. Значи, кога Месечината расте, започнете нови проекти, бидејќи тие ќе имаат тенденција да се развиваат и растат. Кога е во опаѓање, избегнувајте нов почеток, бидејќи ќе биде тежок и бавен. За време на лунарните месеци, избегнувајте големи промени и применувајте го постот како начин на јадење и како модел на општо однесување.

Познато е дека одредени луѓе се погодени посилно од Месечината, а некои пслабо. Сепак, тоа влијае на сите луѓе на Земјата, па ако забележите дека од време на време имате необјаснети промени во расположението, периоди на плачење и депресија, емоционални шокови без реална основа, раздразливост и кавги – обрнете внимание на движењето на Месечината и проверете колку се совпаѓа со фазите. Запознајте го ритамот на месечината и живејте во склад со него.