Постојат 3 закони на Универзумот кои влијаат на нашето здравје: ако не ги следите, може да се појават болести

28 мај, 2020
lovesensa

Постојат одредени метафизички закони на Универзумот, ако не ги знаеме, може да имаат негативно влијание врз нашето ментално и психолошко здравје, посочува познатиот германскиот доктор  Ридигер Далке.

Постојат три космички закони кои можат да заздрават тело и душа:

1. ЗАКОН ЗА ПОЛАРИТЕТ

Според законот за поларитет, сè се состои од две спротивности. Без темнината нема светлина, без тага нема радост, нема ентериер без надворешност, а здравјето не постои без болести. Луѓето имаат тенденција да се идентификуваат со само еден дел од целината, а потоа да страдаат кога другиот дел од целата се манифестира во нивните животи.

2. ЗАКОН ЗА ПРИВЛЕКУВАЊЕ

Законот за привлечност зборува за резонанца на енергијата. Тој вид на енергија што е во нас ќе привлече слична енергија. Ако мислиме на најлошото за себе и за нашата иднина, дури и ако тоа го правиме несвесно, ќе привлечеме најлошо, дури и болест. Кога постојано се повторуваат слични несакани ситуации во нашиот живот, тоа значи дека тие резонираат со нешто што постои кај нас, иако не сме свесни за тоа. Но, не е доволно само механички да ги повторите афирмациите и да ги испратите во вселената. Тие навистина мора да го доживеете внатрешното полнење и да станете свесни за тоа што во моментов нè оживува, и да научите да го менувате бавно. Затоа е неопходно да се промени ставот кон себе и да научиме да се сакаме. Само запознавање и препознавање на квалитетот на енергијата што е во нас, навистина може да промени нешто.

3. ЗАКОН ЗА ПОЧЕТОК

Законот за почеток се заснова на фактот дека она што започнува на одреден начин има тенденција да се одвива на ист начин. Ако имате лошо утро, остатокот од денот веројатно ќе биде ист. Кога ќе започнеме нешто, тоа треба да го сториме со позитивна намера и енергија, што значи дека мора да ја препознаеме негативноста во себе и свесно да ја одземеме нејзината моќ. Кога сакате да добиете нешто од Универзумот, како што се здравјето и среќата, важно е да дадете нешто за возврат. Ваша должност е да бидете оптимисти и да верувате дека сè ќе биде во ред со позитивен став во секој аспект од животот. Ако го избегнете ова, лесно може да се појави нерамнотежа што предизвикува болест.