Потребно ви е кревет и перница: Најважната вежба за обликување на телото на Ирина Шајк

9 јуни, 2020
ѕртѕтѕфтѕртѕ

Можеби таа има своја мини теретана во сопствената куќа, но нејзината опрема и разни помагала за вежбање не се секогаш при рака, затоа што патува често и престојува во разни хотели, а не е секогаш има желба да ја споделува салата со еден куп странци. Затоа нејзиниот тренер има дизајнирано неколку многу ефикасни вежби, кои Ирина може да ги пријави практично каде било веднаш штом ќе стане од кревет! Се разбира, изгледот на супер модел бара и балансирана диета и редовно вежбање. Убавата Русинка сака да трча, боксира, користи бројни уреди за кревање тегови, но задолжителниот дел од нејзините дневни вежби се оние кои се на прв поглед многу едноставни, затоа што можат да се прават со помош на кревет и перници. Сепак, она што е едноставно е всушност само реквизити. Воопшто не е наивно да се направи оваа вежба, особено во смени од 20 серии. За правилен баланс на телото, земете перница и држете ја пред вас со двете раце. Поставете ја левата нога на креветот, додека десното стапало е исправено со прстите насочени напред, точно во линија со перницата што ја држите во рацете. Исправете ја левата нога и поместете ја малку горе-долу, допирајќи го креветот со прстите, додека десната нога е малку свиткана кај коленото.