Правилата се едноставни, а ефектот извонреден. Како да ги шминкате плавите очи?

15 јуни, 2020
ццв

Познато е дека нема ограничувања кога станува збор за ефектите од шминка – сепак, не сите стилови и бои се исти за сите, па затоа е најдобро да размислите за тоа што најдобро ја потенцира вашата шминка пред да одлучите за шминката што сте ја виделе на друга девојка како природната боја и облик на очите, што одговара на вашиот тен, итн.

Со помош на експертите, идентификувавме 5 клучни правила за девојки со сини очи:

За да ги направите сините очи да изгледаат посветли и поотворени, изберете топли бои и комплементарни нијанси на портокал – бакар, корал и бронза.

Ако сакате да го зголемите интензитетот на сините очи, изберете бои за потенцирање – сина, тиркизна, сива / сребрена боја.

За љубителите на природна шминка, предлагаме мат нијанса на кафеава сенка – поклопете се со онаа што најмногу одговара на вашиот тен.

Дали сте луди за познатиот ефект на smokey eye? Треба да знаете дека црните коси очи можат да изгледаат пренагласени на девојките со сини очи, поради што вашиот избор треба да биде во нијанси на кафеава боја што ќе се вклопат подобро со природната боја на очите, а исто така ќе добиете и ефект на чад.

Што се однесува до правилната примена на сенката, важно е да се води според формата на окото.

За да го направите ова, покријте го целиот капак со избраната боја на сенка. Потоа нанесете малку затемнета сенка на надворешниот агол на окото, следејќи ја контурата на очното јаболко, веднаш пред вашиот внатрешен агол на окото. Конечно, земете чиста четка и измешајте ја потемна сенка навнатре, користејќи мали кружни движења, а по должината, користејќи движење напред и назад.