Правилото за трет состанок веќе не постои: Повеќето луѓе имале секс на првиот состанок

9 јуни, 2020
ljubavnisastanakparvecera-830x0

Студијата покажа дека повеќето синлг луѓе имаат секс на првиот состанок ако има хемија. Ако сте дел од дејтинг сцената, веројатно сте запознаени со правилото за третата средба. За оние кои не знаат, тоа значи дека немате секс барем до третиот состанок со потенцијалнот партнер, со цел да го обесхрабрите од брзањето за физички контакт.

Сепак, според новите истражувања, правилото на трет состанок веќе не постои затоа што повеќето сингл луѓе имаат секс веќе на првиот состанок ако има хемија, пишува Metro.

Студијата, спроведена од „Illicit Encounters“, опфати 2.000 луѓе и покажала дека 54% од слободните луѓе спијат со нов партнер на првиот состанок, додека 24% веруваат дека треба да почекаат барем до третата средба

Истражувањето исто така открило дека бројот на состаноци пред сексот се намалил од 3 на 2,5 во последните 10 години. Ова значи дека луѓето се повеќе имаат секс на првиот или вториот состанок.