Причината поради која Меланија Трамп носи очила за сонце и кога не е тоа дозволено по дипломатскиот протокол

18 мај, 2020
trump-melania-7-830x0

Двајца експерти ни откриваа која е причината поради која првата дама на САД носи големи очила за сонце поради што е многу критикувана. Сепак тие веруваат дека ова е начин за таа ја скрие својата несигурност:

  • Очилата на неа делуваат како штит. Таа на тој начин сака да се заштити од будното око на јавноста и медиумите – навела модната стилистка Џема Шепард – Меланија во своите интервјуа често нагласува дека се осеќа како некој да ја малтретира па поради тоа и ги носи очилата како заштита.

Психотерапевтот Луси Берсфорд сугерира дека Меланија не се чувтсвува лагодно во новата улога на прва дама.

  • Кога Ана Винтур носи такви очила таа се чувствува самоуверени и дека ја има ситуацијата под контрола. Меѓутоа во случајот на Меланија е сосема спротивното. Мислам дека е премногу срамежлива и не и се допаѓа публицитет кој ја следи.