Пробајте ја оваа љубовна медитација која привлекува љубов на сите нивоа

3 јуни, 2020
Annotation 2020-06-03 133605

Будистите и таоистите со векови практикувале љубовна медитација наречена metta bhavana, со верување дека оваа медитација им помага да воспостават хармонија со универзалната еднергија, која е позната под името Чи.

Оваа медитација ќе ви помогне да ги развиете чувствата, да го извежбате она што денес се вика мајндфулнес, но и да се ослободите од негативните мисли. Целта на оваа медитација не е добивање нешто за возврат туку развивање на нежност и грижа, како би се отвориле за љубов на сите нивоа и да ги разбиеме своите внатрешни и надворешни бариери и блокади.

По некое време поминато медитирајќи ќе можете да ја уклучите и визуелизацијата, затоа добро наместете се и фокусирајте го вниманието на соларниот плексус.

Дишете длабоко и вниманието насочете го кон сеназацијата која доаѓа од срцевата чакра, препознавајќи ги менталнителни блокади, чувството на самопочитување, незадоволство со самите себе и др.

Додека тоа го правите поворувајте афирмативни фрази, а потоа тие фрази пренасочете ги во мисли за личност која ви значи за на крајот ги насочите кон лице со кое сте во конфликт.