Продолжете им го траењето на јагодите со оваа состојка која ја имате во домот

23 мај, 2020
589219_sos-jagode_ls

Јагодите знаат за брзо време да се расипат но тоа сега може да го промените благодарение на оваа состојка кој ја чувате дома.

Во еден сад измешајте пола лажичка оцет во две ипол шољи вода и потоа додадете ги јагодите и оставете ги така неколку минути. Оцетот ги уништува бактериите кои го предизвикуваат расипувањето. Не се секирајте вкусот на оцет нема да го осетите потоа.

Колку подобро ги исушите толку подолго ќе траат. Јагодите потоа може да ги чувате во фрижидер, а можете и во кутија обложена со хартија која ќе ја впие целата влага. Овој трик можете да го искористите и со други мешункасти овошја како капини или малини.