Се прашувате дали навистина постои Г-точката? Најлесен начин да проверите!

11 септември, 2020
heterosexual couple having sex

Неостварливата Г-точка е честопати предмет на дебата кога се споменува женски оргазам. За да го пронајдете оној дел од телото што води до огромно задоволство, бидете трпеливи. Откако ќе го откриете, лесно ќе го најдете повторно. Постојат шпекулации за тоа каде точно е Г-точката, а тоа е всушност местото каде што сунѓерот на уретрата удира во ѕидот на вагината. Некои жени велат дека Г-точката е погруба на допир отколку другите делови на вагината и има ребреста структура, но тоа не е секогаш случај. Најдобар и најлесен начин да го пронајдете е да експериментирате.

Г-точката е всушност значително поголема од самото место и се обвиткува околу уретрата, поради што понекогаш предизвикува желба за мокрење за време на стимулација кај жени. За да знаете каде да го побарате, треба да имате идеја за тоа каде се наоѓа. Обично се наоѓа на околу 5 см од влезот на вагината и околу 2 см нагоре, зад срамната коска, каде што притисокот треба да биде насочен кон папокот. За време на неговата стимулација, се создава притисок врз пубисот, а овој стимул понатаму се пренесува на клиторисот, што предизвикува задоволство.

Пред да започнете со истражување на анатомија, проверете дали имате секси расположение. Запалете свеќи, вклучете се во непослушен разговор со вашиот партнер, прочитајте заедно еротска книга или направете што било друго што сакате. Кога сте возбудени, повеќе крв доаѓа во карличниот регион, а ткивото што ја сочинува Г-точката станува покачено и полесно се наоѓа. Исто како пенисот за време на ерекцијата, сунѓер за уретрата се зголемува за време на сексуална возбуда, па затоа најлесно е да се забележи тогаш.

Користете длабок притисок за стимулирање на новооткриената област. Пробајте ритмичко кружно движење или техника нагоре-надолу. Ако движењето ве задоволува, забрзајте го темпото и препуштете се на задоволството. Понекогаш е потребен поголем притисок за да се најде Г-точка, затоа пробајте различни пози за да откриете која е најдобра. Општо земено, положбите што и овозможуваат на жената поголема контрола над нејзините движења или подразбира подлабока пенетрација, ќе обезбедат максимална стимулација на точката Г. Покрај пози во кои маж стои или клекнува зад жена, тука спаѓа и т.н. каубојска поза (жена седи на маж додека тој лежи). Ако вашиот прв обид за стимулација на Г-точка не успее, само продолжете да експериментирате. На крајот на краиштата, вежбањето е она што не прави подобри, нели?