Седум карактеристики на квалитетни мажи кои знаат што и треба на жената!

1 мај, 2020
заљубен пар

Светот е полн со искрени, грижливи жени кои во исто време се силни и го живеат животот во потполност. Тие имаат свои надежи, соништа и амбиции, но сакаат и силен човек кој ќе биде со нив додека ги остваруваат сите свои цели.

Тие разбираат дека да се биде моќен не значи да не треба никого во животот, туку да знаеш како да поставиш стандарди и да примаш луѓе во нивните животи кои ќе ги поддржат и да бидат на патот што си го поставиле. Таквите жени сакаат поддршка, исто како што и самите ќе си дадат. Сакаат маж кој не бара дама само за потреба. Еве неколку од седумте карактеристики на мажите кои се силни и вредни партнери:

1. Тие имаат свои цели и соништа. Мажот кој има поставено цели и соништа ќе му биде полесно да разбере амбициозна жена која е на сличен пат како тој и која точно знае што сака од животот.

2. Тие се сигурни во себе и во своите одлуки. Маж на кој постојано му треба потврда за она што го прави и колку вреди, нема да го најде она што го бара во силна и независна жена, затоа што таквата жена сигурно нема постојано да го потсетува колку му треба во животот. Сепак, имајте на ум дека сите сакаат да чувствуваат дека сме сакани и негувани, и убаво е да го покажете тоа.

3. Тие ја почитуваат вашата приватност. Жените кои се фокусирани на сопствената мисија и патување во животот, не им треба постојана потврда од другите колку вредат. Тие живеат во моментот и не се мачат да мислат на другите за нив. Маж кој е вклучен во ваква жена мора да се согласи со неа што ќе остане меѓу двајцата и што ќе се изложи на јавноста. Во време на социјалните медиуми, приватноста е тешко да се зачува, сепак, во однос на зрела и независна жена, приватноста мора да биде приоритет.

4. Тие знаат кога да ги земат „уздите“ во свои раце. Независна жена која има свои цели и гради кариера, ќе го цени партнерот кој понекогаш ќе преземе иницијатива и ќе планира датум, на пример. Таа ќе цени еден човек кој е кавалер полн со почит и кој ја разбира нејзината независност и во исто време ја третира како дама.

5. Тие не се ниту посесивни ниту љубоморни. Поседувачки мажи, склони кон претерување, многу брзо ќе ја одвратат силната жена затоа што не и треба некој што постојано ќе и ја „држи раката“. Најдобро одговара со партнерот кој го живее својот живот со неа, без да се обиде целосно да ги испреплети нивните животи.

6. Тие се одлични комуникатори. Не само што таков маж знае да ги изрази своите чувства, туку знае и правилно да слуша и толкува што зборува неговата сопруга. Не сите жени се вербално отворени и нежни, но на свој начин тие покажуваат како се чувствуваат, и важно е секоја жена да има партнер со нив, кој ќе разбере што зборуваше – или не рече.

7. Нивната поддршка е непоколеблива. И мажите и жените кои се силни и самоуверени нема да имаат проблем да застанат зад својот партнер кога му треба поддршка. Нема да ве изневери вашата доверба или да ве обесхрабри да живеете во животот како што сакате. Вистинскиот маж ќе знае кога да ја заштити својата сопруга, кога да ја поддржи и кога да биде нејзин играч на тимот. На крајот на краиштата, она што мажите треба да го разберат е дека да се биде со жена која го живее својот живот без да ја жртвува сопствената машкост, а жените треба да сфатат дека да се биде силен и независен не значи да се биде арогантен.

Најдобрите тимови се луѓе кои меѓусебно се надополнуваат, кои добро соработуваат и кои меѓусебно се почитуваат. Љубовта е тимски спорт, а со вистинската личност покрај вас, секогаш ќе бидете победник.