Секс на прв дејт -Жените постари од 30 години го искусуваат тоа се почесто!

31 мај, 2020
секс

Една третина од жените на возраст над 30 години повеќе би се согласиле на секс на првиот дејт отколку жените во нивните 20-ти години, според студијата спроведена од британскиот портал datewithmate.com направена 1.171 кај слободните жени.

12% од жените на возраст меѓу 24 и 27 години би се согласиле да имаат секс на првиот дејт, а повеќе од 53% од нив би чекале до третиот дејт.Жените постари од 30 години тврдат дека се согласуваат на секс уште на првиот или вториот дејт.

Три четвртини од испитаниците сметаат дека сексот е важен дел од врската, а 86 проценти од нив признаваат дека барањето партнер преку интернет им дава надеж дека наскоро ќе го запознаат нивниот животен партнер. Скоро 46 проценти од жените барале сродна душа преку интернет, потврди истражувањето.

– Дали ќе спиете со некого на првиот дејт, зависи целосно од вас. Тоа е индивидуална одлука и секој од нас има свое мислење за тоа, но единственото нешто што ве предупредуваме да направите е да се заштитите – рече Лук Помаро, основачот на порталот, објавува „Daily Mail“.