Секс пози од кои луѓето се плашат

9 мај, 2020
секс

Водењето љубов е едно од најсовршените чувства, но има и пози од кои многумина се срамат.

Компанијата „Супердраг“, која продава производи за хигиена, здравје и убавина, спроведе истражување помеѓу 1.000 луѓе од САД и Европа, поставувајќи прашања за водење љубов и се покажа дека нервозата предизвикана од обидот за нови пози, има прилично голема улога во таа активност.

Истражувањето покажа дека дури 56,8% од жените и 42,7% од мажите велат дека се исплашени од самата помисла да се обидат да ја пробаат позата 69 во стоечка позиција.

Ова, сепак, не е неочекувано. Затоа што, навистина треба да бидете вешти (и силни) да ја држите партнерката за нозете додека нејзината глава е надолу и цело време да се задоволувате орално.

Повеќе од половина од анкетираните жени (54,5%), исто така, изјавиле дека се претпазливи за анален секс, односно дека им предизвикува непријатност. Интересно е што процент од мажите (дури 30,5%) исто така велат дека се чувствуваат идентично кога размислуваат за тоа. Тоа е изненадувачки, бидејќи станува збор за третина од мажите, а сите овие децении и стотици години, се сметаше поинаку.

Она што е важно е да се разбере дека водењето љубов треба да биде релаксирачко, забавно, интересно, возбудливо. Експериментирањето е пожелно, но не по секоја цена. Ако сте нервозни поради некоја идеја, откажете се. Има толку многу други пози …