СЕКС ПРЕД ПРВО УТРИНСКО КАФЕ: Водете љубов пред да одите на работа, ефектот што ќе го има целиот ден ќе ве воодушеви!

5 септември, 2020
par-krevet-seks

Дали се соочувате со важна или стресна ситуација? Еве зошто треба да имате секс и до 12 часа пред тоа!

Добриот сексуален живот има корисен ефект врз сите сфери на нашиот живот, па дури и врз работата, утврдија експертите!

Жешка акција со партнерот и оргазам ни помага следниот ден да бидеме поуспешни, олеснети и да работиме подобро!

„Она што тие го нарекуваат„ блескање “после добар секс е вистински феномен кој влијае на целиот организам“, изјави сексуалната терапевтка Џиџи Енгл.

Тоа е наплив на допамин и други супстанции кои едноставно прават да се чувствуваме фантастично.

“После оргазмот, нашиот мозок е преплавен со окситоцин и допамин. Овие се двете најмоќни супстанции што прават да се чувствуваме добро во секоја сфера од животот”, објасни таа.

Ако мислите дека тоа чувство трае десет минути, вие сте во голема заблуда!

Студија објавена во списанието „Психолошка наука“ потврди дека чувството на успех, среќа и задоволство трае до 24 часа по добриот секс!

“Одлично е да имате секс до 12 часа пред некој важен настан. Ако имате важен состанок или стресна ситуација за која навистина не се радувате, погрижете се да имате секс пред тоа бидејќи чувството на задоволство и самодоверба ќе ве” држи “. ден потоа “, рече таа.

Друго истражување објавено во „Журнал за менаџмент“ открива дека вработените кои имале секс во последните 24 часа покажале зголемена продуктивност и помалку стрес.

Во истото истражување, научниците им препорачаа на работодавците да го одредат работното време поради тоа, односно да не испраќаат е-пошта или пораки до вработените навечер – тие ќе бидат посреќни и попродуктивни следниот ден, ако наместо пораки се вклучат во „акција“ во кревет.