Семето до грејпфрут е навистина лековито – помага и кај дури 100 различни заболувања

1 јуни, 2020
Annotation 2020-06-01 011008

Истражувањата спроведени ширум светот потврдуваат дека семињата од грејпфрут имаат магична моќ кога станува збор за човековото здравје.

Утврдено е дека дури и многу мала доза на екстракт на масло од семе од оваа овошка, се покажува ефикасна во борба и превенција против повеќе од стотина разни штетни бактерии, вируси, гливици и паразити.

Грејпфрутот е делотворен и како превентивно средство во заштита од инфекција. Екстракт од семе на грејпфрут содржи биофлавонид, глукозид и Ц витамин. Маслото се подготвува од семето и одредени меснати делови од ова овошје. Активните материјали  на семето, буквално ги “изгладнуваат” предизвикувачите на болеста, а притоа не нанесуваат никаква штета на организмот.

На тој начин маслото од семе на грејпфрут уништува вируси, бактерии, гливици и паразити на потполно природен начин, без употреба на лекови.

Маслото од грејпфрут се покажало како многу делотворно и во случај на различни желудечни и цревни тегоби, гливични заболувања на кожата и слузокожата, кај преладите, инфекција на грло, уво, нос, нокти, воспаление на заби и вагинални инфекции.

Маслото може да се користи и внатрешно и надворешно, а може да служи и како дезифициент на предметите во нашата околина заради своите јаки антивирусни и антибактериски својства.