Што е контурирање на косата и зошто доживува врв на популарност?

20 мај, 2020
Naslovna

Дали знаете колку моќното контурирање може да го промени изгледот, и дека експертите топло им го препорачуваат на сите девојки?

Контурирањето на косата е сечење, боење и стајлинг со светлина и сенка за да се постигне да добие одреден визуелен ефект. Тоа е, контурирањето може визуелно да го стесни лицето или, на пример, да го “намали” челото, да ги омекне острите карактеристики на лицето, фокусирајќи се на други делови на лицето и покривајќи одредени области со коса.

Контурната фризура е работа под агол и правец на сечење за да се создаде совршена форма, пишува космополитан.рс

Каде и да сакате да ги скриете или омекнете несаканите индивидуални карактеристики, можете да додадете сенка и густина, а во исто време оставете ја светлината да падне на оние места што треба да се потенцираат. При контурирање, зборуваме за фризури и стилизирање на коса со значење: стилистот во својата работа ја надоградува идејата, цртајќи дијаграм на игра на светлина на косата. Итната техника на боење има за цел да создаде лична варијација на трендот за секоја жена, која ќе биде совршено комбинирана со нејзината личност. Со него, можете да ги потенцирате најдобрите аспекти на изгледот и несовршеностите на маската.

Значи, за да го направите лицето визуелно потенкo, таквата фризура ќе помогне, каде што косата поставена во пределот на брадата ќе покрие дел од лицето и ќе фрли сенка. За визуелно да го намалите челото, можете да користите шишки или да додадете густина на храмовите, при истовремено отстранување на влакната од дното на лицето за да го преместите фокусот. Ако постои желба да се привлече внимание на очите, јаболчниците или усните, неопходно е да се отвори лицето колку што е можно и да се обликува.

Обликувањето во фризури и стилизирањето на косата е основа, а контурирањето на боење на косата има за цел да ги подобри резултатите. Ова е дополнително средство за да се постигне одличен визуелен ефект. Совршено обликуваната коса нема да ограничи една фризура, бидејќи контурирањето користи пристап на повеќе нивоа.