12 јули, 2020

Експертот за врски, Луан Ворд, спровела анкета преку нејзината Facebook група за самци под името Таа рече, тој рече, каде жените го споделиле својот став во однос на тоа што им е најважно и најпривлечно кај мажите.

Според анкетата жените пред се сакаат забавни, верни и самоуверени мажи кои не се плашат да се нашалат на своја сметка.

На врвот на листата со 19.3 % проценти се нашол хуморот, додека верноста и самодовербата биле на второ место со 18.3 %, а на трето почитувањето со 17 %.

Интелигенцијата била на четврто место со 14.37%, а потоа следи љубезноста со 12.4 %. На овој список високо котирала и писменоста односно познавањето на правописот.

„Се чини дека жените обрнуваат внимание на деталите“ – рекла Ворд за Daily Mail.

На оваа листа се нашле уште и комуникативноста, абицијата и внимателноста.

Во однос на физичките карактеристики за жените најпривлечни биле мажите со убави очи, па насмевка и добрите заби. На четврто место била висината, а дури на пето – пенисот.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Што им е најпривлечно и најважно на жените да има еден маж?
Горе