ШТО МАЖИTЕ САКААТ НАЈМНОГУ НА ТЕЛОТО НА ЖЕНАТА? Девојките го мразат ОВА на себе!

29 ноември, 2020
мажи

Спротивно на популарното (женско) мислење, еден дел од телото што го кријат жените поради несигурност е токму она што мажите навистина го сакаат.

Една позната страница посветена на фитнес спроведе истражување за привлечните физички карактеристики на двата пола, а резултатите доведоа до интересен заклучок.

Анкетираните мажи го наведоа стомакот како пожелна женска физичка одлика. Дури и мажи кои сакаат мускулести и атлетски изградени жени изјавија дека нивниот стомак е секси и повеќе сакаат да го гледаат на жена отколку извајаните стомачни.

Кога станува збор за лицето, 87 проценти од мажите рекле дека прво ги забележале очите на него, а усните се на второ место. Мнозинството од машките испитаници потврдиле дека претпочитаат „просечен“ изглед на женското тело, а атлетско изграденото женско тело е приоритет за само 3 проценти од анкетираните мажи.