Што сонуваат жените, а што мажите? Нема да ви се верува!

1 ноември, 2020
секс

Според новото истражување во кое учествувале 1.000 мажи и 1.000 жени, жените за кои најчесто сонуваат имаат секс со блиска личност – пријател. Но, најпопуларниот сон за мажите е нешто сосема друго – секс со поранешна партнерка.

Секако, важно е да запомните дека не треба премногу сериозно да ги сфаќате своите еротски соништа, бидејќи тоа не мора да значи дека сакате ова нешто да се случи во реалноста, пишува Метро.

Нешто помалку од половина од луѓето кои редовно се сеќаваат на соништата често сонуваат за секс, а околу 15 проценти од нив се сведуваат на некое несоодветно сценарио за секс.

Топ 10 најчести еротски соништа на жените

 1. Секс со пријател
 2. Секс со колега од работа
 3. Секс со странец
 4. Секс со сегашен партнер
 5. Партнерско неверство
 6. Секс со поранешен
 7. Секс со позната личност
 8. Секс со шефот
 9. Групен секс
 10. Секс со некој што го мразат

Топ 10 најчести еротски соништа на мажите

 1. Секс со поранешната девојка
 2. Секс со другар
 3. Групен секс
 4. Секс со позната личност
 5. Секс на јавно место
 6. Неверство на партнерот
 7. БДСМ секс
 8. Секс со колега
 9. Секс со пријател
 10. Секс со странец