СЛУШАЈТЕ ГО СВОЕТО ТЕЛО! Еве што значи ако јадете одредена храна или специфичен вкус

9 септември, 2020
ngemil_20150725_175838

Без разлика дали јадете одредена храна или специфичен вкус, треба да знаете дека сите овие потреби се показатели дека вашето тело нема витамин или се случуваат некои други промени.

Ако ви се јаде солено

Инфекцијата се смирила, но воспалителниот процес е засилен, првенствено во урогениталниот систем.

Ако сакате да јадете слатко

Исцрпени сте и ви треба брза доза на енергија – глукоза. Подобро е да земете мед или темно чоколадо и да го опремите вашето тело со енергија.

Ако имате потреба од кисело

На телото му е потребна стимулација на црниот дроб или жолчното кесе. Вклучете лимон или брусница во вашата исхрана.

Ако ви се јаде горко

Проблемот е во желудникот и цревата. Потребна ви е детоксикација.

Ако ви се јаде луто

Зачинетата храна е одлична за варење, но никогаш не треба да ја земате на празен стомак.

Ако сакате да јадете свеж зеленчук

Може да имате проблеми со црниот дроб или гастритис. Свежата храна ќе ви помогне да го смирите стомакот.

Ако ви се јаде семе од сончоглед

На телото му недостасуваат антиоксиданти.

Ако имате потреба од морска храна

Можеби имате недостаток на јод.