Смрдливките се вистинска болест, но бегаат од ОВА: 2 состојки се доволни!

24 септември, 2020
смрд

Затоа сега е вистинското време да им застанете на патот, бидејќи непосредно пред зимата, смрдливите бубачки бараат топло и суво место за да влезат во дијапаланс – состојба во форма на хибернација која трае до пролет.

Тие ќе ја поминат зимата надвор во мртви дрвја, но честопати се наоѓаат до домовите на луѓето преку отворени прозорци и врати. Штом го направи тоа, тој ќе ослободи феромон што привлекува други инсекти на истата област.

Смрдливите грешки не можат да го поднесат мирисот на лук, и постојат неколку начини на кои можете да ја користите оваа храна против вашите мали, кафеави непријатели.

Потребно е:

Лук (една глава би била доволна)

Вода

Шише каде можете да го ставите отровот

Еден начин е да го исечете кромидот и да го оставите на местата каде смрдливите грешки најчесто влегуваат во вашиот дом.

Друг начин е да се направи спреј од мешавина на кромид и вода и да се попрскаат критичните точки.

Овој спреј можете да го користите и за облека, но во тој случај, внимавајте да не ги одвраќате луѓето од вас.