Со овој одличен ТРИК, кафето без шеќер нема да биде горко!

10 мај, 2020
kafe

Не ви се допаѓа кога кафето ви е премногу горчливо? Пробајте ја оваа алтернатива за шеќер!

Ако не ви се допаѓа горчливо кафе, веројатно ставете лажичка шеќер во кафето, а сите знаеме дека не е толку здраво. Сепак, постои уште еден одличен трик за тоа како да засладите кафе и тоа е нешто што сите го имате во кујната – цимет!

Циметот нема да го има својот специфичен вкус во кафето бидејќи количината е премала, а од друга страна, доволно е да се „убие“ горчината. Додадете малку цимет во кафето и ќе добиете сладок вкус.

Покрај тоа, циметот е одличен за наутро, бидејќи ги стимулира когнитивните способности. Во секој случај, малку цимет наместо шеќер може да биде идеално за започнување на денот.