Совети за жени: „Една ноќ може да биде одлично искуство“

28 септември, 2020
да

Зголемувањето на температурата во спалната соба не треба да значи дека треба да купувате секси играчки или вибратор, но тие можат да послужат и ситници како долна облека од тантела, затворачи …

На жените им е потребен порешителен пристап во остварувањето на своите сексуални желби. Пред педесет години не можеа, затоа модерните жени треба да се грижат за тоа. Тие треба да знаат како работи нивното тело и што ги возбудува и сето тоа да го споделат со својот партнер. Со тоа, му покажувате дека имате целосна доверба во него – рече д-р Ширли Зусман, позната сексуална терапевтка во ЊуЈорк.

Сексот треба да биде на прво место
Бурниот начин на живот им штети на сексуалните, па луѓето честопати забораваат колку долго немале секс. Сексот ве приближува, и ако не можете да најдете време, само направете календар на топли датуми.

Подгответе рај за секс
Деловното опкружување полека се провлече во спалната соба, во која се наоѓаат компјутери, телевизори и мобилни телефони. Го нарушува сексуалниот живот и го зголемува нивото на стрес. Затоа, најдобро е да отстраните и да создадете романтично опкружување во кое ќе можете целосно да се посветите, пишува Женско здравје.

Фантазиите се добредојдени
Зголемувањето на температурата во спалната соба не значи дека мора да купите секси играчки или вибратор, но може да се користат и мали нешта како долна облека од тантела. Самиот факт дека се обидувате да го возбудите вашиот партнер, а фантазиите можат да ви помогнат. Она што ви се случува во главата и ви помага во кревет е стратегија за добредојде.

Не заборавајте на предиграта
Оралниот секс и нежното допирање се основа за добар секс затоа што многу ерогени зони не се поврзани со самата пенетрација. Предиграта сочинува половина од сексот и не треба да се потценува.

Не грижи се за секс, дејствувај
Ако се плашите дека сексот ќе стане споредно прашање во вашите животи, ставете го сексот на прво место. Сексуалната желба е особено силна кај жените, што значи дека тие можат да им помогнат на своите партнери да не стивнуваат.