Спречете ги нападите на глад: растение кое ја намалува желбата за храна, но го стимулира либидото!

8 јуни, 2020
vanilla beans with blossom

Кога сте гладни, не мора секогаш да „се фрлите“ на храна. Доволно е да истурите неколку капки ароматично масло од ванила на марамче и да го вдишете тој мирис кога ќе се чувствувате гладни.


Гладот ​​ќе исчезне веднаш, бидејќи мирисот го потиснува ова чувство и има смирувачки ефект, тврдат експерти од лондонската болница „Свети Џорџ“, по истражувањето. Тие ставале лепенки кои ослободуваат мирис на ванила на кожата на луѓето со прекумерна тежина, а потоа откриле дека нападите на глад се преполовени.

Од друга страна, Германците во своето истражување откриле дека ванилата исто така има силни афродизијачни својства. Нејзиниот мирис се покажа дека е најдобриот стимуланс за подигање на либидото. Затоа, ако сте изложени на стресни настани или сакате да го зголемите либидото, секогаш носете со себе ванила, советуваат германски експерти.