Таа го испроба трикот за ЧИСТЕЊЕ НА ИЗГОРЕНИ САДОВИ: Резултатите се фантастични!

29 септември, 2020
садови

Секоја домаќинка се соочи со проблем со изгорени садови по подготвувањето ручек.

Отстранувањето на тврдоглавите наслаги на дното на шерпа, тава или плех од изгорената храна не само што ни одзема време, туку и нè прави доста уморни.

Затоа, една мајка реши да побара совет од група на Фејсбук, со цел да се олесни миењето на изгорени садови.

– Може ли некој да ми го открие најдобриот и најлесниот начин за чистење на изгорена тава – праша жената од групата.

После тоа, пристигнаа разни совети, но еден трик беше особено возбудлив.

– Земете таблета за миење садови и ставете ја во тава за да апсорбира изгорена храна – напиша еден член на групата, по што другите корисници беа задоволни од овој трик.

– Дефинитивно таблета за машина. Наполнете ја тавата на половина пат со вода, и оставете да врие десет минути. Јас го направив тоа неколку пати и целосно ги исчисти сите мои тави – коментира друга жена.

 Тавата сега изгледаше скоро како нова и успеав да го вратам на претходниот сјај, подоцна откри жената.