ТАЈНАТА НА ЖЕНСКИОТ ОРГАЗАМ: Дури 95 проценти од анкетираните жени рекле дека самостојно мастурбираат!

2 октомври, 2020
ОРГ

Мастурбацијата е начин да уживате, опуштите и подобро да го запознаете вашето тело и што му дава задоволство!

Мастурбацијата пред спиење е една од античките методи што ја користат разни народи кога имале проблеми со спиењето. Со векови, ништо не се сменило!

Компанија која произведува играчки „за возрасни“ спроведе истражување кое утврди дека 95% од жените мастурбираат пред спиење, со цел да потонат во најдобриот можен сон.

Дури 95 проценти од анкетираните жени рекле дека најдобро спијат ако мастурбираат пред спиење. Мастурбацијата делува смирувачки, нè тера да заборавиме на грижите и да се опуштиме, а со тоа полесно ќе заспиеме.

“Оргазмот ослободува еден куп” среќни “хемикалии, кои прават да се чувствуваме опуштено, олеснето и среќно. Го намалува нивото на стрес и доведува до звучен сон. Истите супстанции, вклучително и пролактинот, се ослободуваат по сексот, па затоа жените често сакаат да се удават. во сон, иако на друг начин им се „припишува“ само на мажите “, наведуваат експертите кои стојат зад„ возрасните “играчки Femme Fun.

Чувството на среќа и задоволство дополнително може да доведе до намалување на чувството на болка, велат тие, поради што ги советуваат жените кои имаат болна менструација да „играат“ пред спиење.

Тие исто така дадоа три совети за подобра мастурбација.

Изберете место – тоа веројатно ќе биде кревет, но можеби ќе имате уште еден омилен агол дома.

Создадете атмосфера – отстранете ги од собата сите предмети што може да ви го одвлечат вниманието. Чувајте го вашиот мобилен телефон вклучен со известувања!

Влезете во фантазија – без оглед дали гледате „филм за возрасни“ или само фантазирате за некого што го познавате или не го познавате, фантазијата ќе ви помогне побрзо да доживеете оргазам.