Тест кој открива колку е развиен вашиот мозок

4 јуни, 2020
хрхр

Годините автоматски не значат дека вашиот мозок е на соодветна возраст. Може да се случи оваа разлика понекогаш да се мери со децении, а причините за тоа се бројни и различни.

Сепак, можете да ја утврдите јачината и возраста на вашиот мозок со помош на специјално дизајниран тест. Еден човек по име Rон Ридли Струп создаде тест што ги одредува капацитетите и јачината на вашите мозочни клетки и јачината на концентрацијата и меморијата со голема прецизност.

Таканаречениот Strup тест работи со тоа што ви дава задачи кои бараат концентрација и внимание, кои ги решавате на неколку нивоа, од лесно до тешко. Секое последователно ниво станува потешко и временски динамично, а на крајот на тестот ќе имате јасна слика за тоа колку е вашиот мозок „истрениран“.

Тестот е интересен и се прави многу брзо, и ќе открие многу за вашата сензорна перцепција, концентрацијата и брзината на реакција, како фактори на јачина и виталност на клетките на мозокот.