Неколку генијални начини на кои можете да ги искористите чепкалките за заби

15 јуни, 2020
јнкнм


1. Спречете ја супата да претече

Ова се случува на секого, го вклучуваме шпоретот, го ставаме ручекот да се готви и кога ќе се вратиме во кујната наоѓаме хаос на шпоретот. Користете чепкалка за заби! Наместо да го покриете тенџерето целосно со капакот, ставете ја помеѓу чепкалка за заби. На тој начин, пареата ќе има доволно простор да излезе, и нема да има можност течноста да зоврие.

2. Затворете ја дупката на гуменото црево во градината

Раскинете ја на една третина чепкалка за заби и турнете ја во дупката додека не заврши нејзиниот крај со цревото. Завиткајте ја со водоотпорна леплива лента наоколу.

3. Кога прашината влегува во тенките вдлабнатини околу екранот

Исчистете ја околината на камерата или отворите на звучникот- натопете ја чепкалка за заби во малку алкохол и исчистете ја. Со чепкалка за заби, можете да го исчистите далечинскиот управувач, како и деловите помеѓу шпоретот и работната површина во кујната.

4. Кога печете компири во рерната

Направете им на компирите „нозе“ од четири чепкалки за заби, така што тие побрзо ќе се печат и ќе бидат рамномерно испечени од сите страни.

5. Можете да користите чепкалки за заби за да насликате делови што не можете да ги достигнете со класична четка, како што се споеви помеѓу лајсни и под ѕидот, околу приклучоците и светлосните прекинувачи.

6. Украсете ја тортата.

Спречете ги грешките со лесно цртање на буквите со чепкалка за заби па потоа обојте ги со шлаг.