Откриваме: Ова овошје ја избелува облеката до непрепознатливост!

20 јули, 2020
bela obleka

Ако сакате да избегнете хемикалии при перење на облека, можете да користите лимон или сода бикарбона.

Сокот од лимон е одлично белило, кое на белата облека и дава нов сјај, а во исто време не постои ризик од прекумерно белеење, што е случај со хемиски средства за избелување.

Измешајте половина чаша сок од лимон во околу 3,5 литри топла вода.

лимон

Добро измешајте го овој раствор и оставете ја облеката во неа еден час или или во текот на целата ноќ.

Кога ќе ја извадите облеката од растворот, оставете го остатокот во машината за перење и исперете ја облеката како и обично.