Тајната на совршените пуканки се крие во дупнатата алуминиумска фолија

16 август, 2020
гхбјнм,

Покријте го садот во кој ги ставате пуканките со алуминиумска фолија, која потоа ја дупчете на неколку места. Перфорираната фолија на тој начин и овозможува на пареата да се акумулира така што пуканките почнуваат да се отвораат, а сепак ослободуваат доволно пареа за да не се натопи капакот и да капе на храната.

Thinkstock