Тој вети дека ќе стави крај на аферата, но го исполни ветувањето : “Дали треба да и кажам на мајка ми дека тато ја изневерува? “

18 мај, 2020
BRACEN PAR

Пред две години, брат и сестра го фатија нивниот татко во афера со помлада жена од работа…

– Јас бев тој што му се обратив директно на тоа прашање, но тој првенствено не сакаше да признае. Сепак, по неколку недели, тој конечно призна што сторил и ветил дека ќе стави крај- признанието започнало од човек (30) кој посакал да остане анонимен.

„Му реков дека го сакаме и нема да и кажеме ништо на мама затоа што не сакавме да бираме страни, знаејќи дека сите некогаш знаеме да згрешиме…“

Неколку месеци подоцна, добив е-пошта од неговата љубовница која потврди дека таа и нашиот татко сè уште се гледаат. Оттогаш, ние бараме од тато да стави крај на аферата, но тој продолжува да лаже, па дури и почна лошо да се однесува со жена си.

Ова го уништува нашето семејство и го прави времето поминато со нашите родители неподносливо.

Дали треба да и кажам на мајка ми или некако да направам татко ми да признае сè на неа? Инаку ми се чини дека ја изневерив мајка ми со тоа што не и кажав ништо. Но, јас исто така го сакам татко ми и не сакам да го повредам. Што да правам?- тој нè прашува.

Дали имате совет за овој млад човек? Дали можеби се случила слична ситуација во вашето семејство или околината? Како би се однесувале?

Пишете ни во коментарите.