Трик за најбрзо и најлесно чистење на прозорци: Без потешкотии, сите стакла ќе сјаат! (РЕЦЕПТ)

11 мај, 2020
прозор 1

Пролетното чистење на домот е голем предизвик за секоја домаќинка, а еден дел од таа работа е чистење на прозорците.

Оваа работа воопшто не е лесна и бара доволно време. Затоа, триковите што ќе го олеснат нашиот процес се секогаш добредојдени.

Една жена во групата „Г-ѓа Хинч направено направете го тоа“ сподели како успеала да ги исчисти прозорците во нејзиниот дом до совршенство, без да користи разни средства, пренесува.

Таа го искористи она што го има секоја жена во својот дом за да ги исчисти прозорците – топла вода, детергент за миење садови и омекнувач на ткаенини.

  • Наполнете една кофа со топла вода и додадете течност за миење садови и омекнувач на ткаенината.
  • Земете крпа и користете ја таа смеса за да ги исчистите прозорците.
  • Користете ја истата техника за да ја исчистите пластиката околу прозорците.

„Ова го направив одвнатре и однадвор на сите прозорци во куќата, за само 40 минути. И можете да видите дека е навистина супер. Нема средства за чистење прозорци, без дамки, само одраз во стаклото “, напиша таа.

Корисниците на социјалните медиуми беа воодушевени, и брзо го пробаа трикот и откриле дека навистина дава одлични резултати, дури и на други површини, како што се тушеви и туш врати.