Брз кардио: Најдобри активности што топат 100 КАЛОРИИ за помалку од половина час!

2 јуни, 2020
people-2590524_1920-1536x1024

Не е се во напорните и исцрпувачки вежби во теретана

Иако 100 калории може да изгледаат крајно незначителни за да се постигне идеална линија, ако се стопат толку калории секој ден, за еден месец резултатите ќе бидат видливи. Не треба да одите во теретана или да вежбате напорно за да ја согорите оваа количина. Само вежбајте една од активностите што ги предлагаме.


Качување по скали

 • Во просек, 15 минути трчање по скали може да согори околу 140 калории. Наместо да го користите лифтот, качете се по скалите. Вклучете го тајмерот 15 минути и одете нагоре и надолу по скалите додека не ѕвони алармот.

 • Трчање наместо да шетате
 • Пет до седум минути трчање согорува повеќе од 100 калории. Трчањето на отворено е многу подобра и поубава опција.

 • Работни места во дворот
 • Помалку од 10 минути кубење плевел, собирање лисја или копање може да ве натера добро да се испотите и да согорите 100 калории. Исклучително е важно да не се движите бавно, туку да бидете брзи.
 • Комбиниран кардио тренинг
 • Овој начин на обука подразбира дека секоја вежба се прави за одреден временски период. Една рунда вежби ќе согори над 100 калории, а ќе ве одморат 20 секунди помеѓу секоја вежба.
 • Чучњеви (без тегови) – 1 минута
 • Чекори – 1 минута
 • Скок во место – 1 минута
 • Склекови – 1 минута