1 јуни, 2020

Зелениот чај е совршен здрав производ заради неговите антиоксидативни состојки. Првично, зелениот чај беше многу популарен во Кина и до денес се користи за лекување на сите видови главоболки и депресија. Денес се користи за многу работи, но исто така се консумира за многу здравствени придобивки.

Покрај здравствените придобивки, зелениот чај има голем број на позитивни работи поврзани со кожата и телото. Зелениот чај помага за подмладување на кожата и може да се користи и за лекување на рани и заболувања на кожата. Делува како природен тонер, помага да се отстранат нечистотиите, да се намалат порите и ѝ дава сјај на кожата.

Третман за уморни очи и поочници:

Ставете две кесички зелен чај во фрижидер 30 минути. Ладните  кесички чај ставете ги на затворени капаци. Седнете и опуштете се 15 минути. Користете го овој метод двапати на ден – сè додека не бидете задоволни со резултатите!

Остави коментар

Почетна // Life Story // Домашен третман за уморни очи и подочници
Горе