Ја имаме тајната за совршени веѓи

29 јуни, 2020
цдвбнм

Дизајнот на веѓите се разви во последните десет години повеќе од кој било друг естетски елемент поврзан со лицето. Од восок до козметика кои создаваат „специјални оптички ефекти“: сега можеме да ги згуснеме или да им дадеме интензивна боја. Со промена на веѓите, можете оптички да ги зголемите или намалите очите, како и да ги отворите очите. Тајната е микроблајдирање: цртање на веѓите користејќи лесен метод на тетоважа (трае шест до дванаесет месеци) . Инспирирана од јапонската техника на тебори, која се прави со помош на специјален зашилен молив, овој метод всушност имитира природна микропигментација.