Како да ги исчистите четките за шминка: Чекор по чекор

24 април, 2020
iL1k9kpTURBXy8zMTk4MDJhMzNlNjNiODVlZTk5YTVmNGZhNmE4NjEzOS5qcGeSlQMAH80D6M0CMpUCzQMHAMPDgqEwAaExAQ

Четките за шминка се нечистотија за размножување на бактерии, нечистотија и масни таложења.

 Па, како да ги исчистите? Славните шминкерки ги откриваат сите тајни на совршено чисти четки.
Кои производи треба да ги користам за чистење четки за шминка?

Добрата вест е што не мора да потрошите многу пари за да ги исчистите четките. Нема да ви требаат фенси производи, се што ви треба е шампон или сапун.

Кога станува збор за чистење на четките за шминка, апсолутно можете да користите производи што веќе ги имате дома. За четки кои ги користите за пудра во прав со само користете нормален секојдневен шампон. За четки што ги користите за течна пудра, коректор и други производи засновани на крем, користете сапун.