Кој производ за убавина треба да се менува на секои три месеци?

15 април, 2020
proizvodi za ubavina

Сите ние знаеме колку е важно да се придржуваме до рокот на траење на козметичките производи, поради што неколкупати сме ве потсетиле да се ослободите од сè што е со изминат рок. Иако многу од нив посочуваат дека можат да се користат неколку месеци по истекот на рокот, ве советуваме да го практикувате тоа.

Сепак, еден производ за убавина, без оглед на неговиот рок на траење, бара промена на секои три месеци. Станува збор за маскара.

„Повеќето жени користат маскара секој ден, па затоа е најподложна на бактерии. На нашите трепки има мали грини од прашина кои, доколку не ја менувате маскарата доволно често, можат да се акумулираат на четката и во комбинација со бактериите да предизвикаат инфекција на очите “, објасни експертот за убавина Ејми Ричардсон.

Сепак, постојат некои производи за убавина кои можат да траат до две години ако се чуваат на суво и погодно место. Тоа можат да бидат во пудра во прав, руменило, бронзер …