Најдобри фризури за летните денови

29 јуни, 2020
фгхјк


Одделете прамени околу 5 см дебели и завиткајте ги околу тенка пружина или фигаро за да направите бранови. Користете четка со природни влакната за да ја врзете косата од коренот во коњска опашка. Земете марама и врзете ја околу за да го покриете ластичето. Користете спреј за зацврстување, ако сакате дополнителен волумен, и подигнете ја „опашката“ нагоре и лесно истапирајте со чешел.

Оваа фризура ќе бара четка за чешлање за убаво да ја израмните косата назад. Користете фен за коса за да ја постигнете посакуваната форма. Нанесете и гел за стилизирање на косата на дланките во количина што одговара на волуменот на вашата коса.

За бранови како од плажа, за кратка коса, користете пегла за коса со рамни плочи, така што косата ќе изгледа природно прекршена. Наведнете ја главата надолу за да ја истресете целата коса напред, а потоа нанесете талк или сув шампон за да ги впие сите масла. Кога ќе ја вратите косата назад, стилизирајте ја по желбата и направете патец каде што сакате, а потоа украсете со украсни шноли.


Соберете ја косата во висока коњска опашка и прицврстете со црнао или морнарско сино гумено ластиче за да одговара на темата на фризура. Поделете ја опашката на два дела и сплетете „рибина опашка“