Откриен најлесниот начин како да се шишаат мажите дома!

16 април, 2020
shishanje

Кога сопственикот на канал за фризури објавил упатство за фризура за мажи пред четири години на Јутјуб, тој немал идеја дека во 2020 година, неговото видео ќе стане апсолутен хит и е премногу потребно низ целиот свет. Во видеото, фризерот објаснува за четири минути како да ишишате маж со машина и да направите убав премин од најкратките влакна (на долниот дел од главата) до најдолгите (на горниот дел).

Пред да започнете авантура со машки фризури дома, погледнете го овој корисен туторијал.

Фризерот објаснува дека фризурата треба да започне со долниот дел од главата, продолжувајќи нагоре со додатокот број 1 (1 см). Користете го за да ја ишишате косата до линијата над увото. Потоа земете го додатокот број 3 (3 см) и скратете ја косата на горниот дел. Кога ќе го завршите горниот дел, земете го додатокот број 2 (2 см) и нанесете го преку линијата што го поврзува делот од главата со пократката коса и оној со подолгата, правејќи ја транзицијата.

Кога ќе завршите, извадете го додатокот и внимателно, со прицврстувањето без продолжување, отстранете ја косата околу ушите.